Leolux

De eigenzinnige designmeubelen van Leolux behoeven eigenlijk geen introductie. Leolux is een Nederlands merk dat garant staat voor kwaliteit en originaliteit. Leolux meubels zijn hoogwaardig, comfortabel en duurzaam, met veel passie en door ervaren vakmensen vervaardigd.

Bekijk onze showroom

Leolux story

LEOLUX KLAAR BIJZETTAFEL

Onweerstaanbaar vakmanschap.

De glazen bijzettafel Klaar is een samenwerking tussen Leolux, ontwerpers Studio Truly Truly en het Nationaal Glasmuseum. Elk exemplaar is een object op zich. Ieder tafeltje wordt namelijk met de mond geblazen. De kleurenschema’s staan vast, maar het verloop van de kleuren is voor elke tafel uniek.

Bekijk onze showroom
Gratis advies aan huis
Gratis advies aan huis
icon-showroom
Ervaar het in de 5000m2 showroom
De koffie staat voor u klaar
Bezorging en montage
Door eigen medewerkers

Eigenzinnig Leolux

De meubels van Leolux zijn aantrekkelijk vormgegeven, dit maakt de meubelen geliefd bij zowel een jong als oud publiek. Door samenwerking tussen beroemde, maar ook zeer talentvolle designers loopt de collectie van Leolux zeer uiteen en zijn er verschillende soorten modellen aanwezig.

Daarnaast bieden de meubelen van Leolux vele mogelijkheden op het gebied van maatvoeringen, bekleding en kleur. Maar ook opties als zithoogte of zitdiepte zijn aanpasbaar bij een meubel. Hierdoor is er voor iedereen wel een passend meubel te vinden voor uw interieur in de Leolux collectie.

Neem contact op
Gratis interieuradvies

Zoekt u liever uw interieur vanuit huis uit? Dan hebben we voor u de Leolux Creator. Stel uw eigen zitmeubel of (salon)tafel samen en stuur deze vervolgens naar Van der Wal Interieurs.

Wij helpen u dan graag verder en zorgen ervoor dat het meubel binnen korte tijd bij u in huis staat.

Aan de slag met: Leolux Creator

Contact opnemen

Europees design

Al meer dan acht decennia kiest Leolux voor de weg van evolutie. Innovatie en kalme groei, gestaag en met een duidelijk doel. Leolux blijft door de jaren heen doorbouwen op de waarden van voorgaande generaties, investeren in duurzame materialen en productiemethoden.

De drang tot innovatie blijft en zo blijft Leolux, bijna 90 jaar na de oprichting, een vaste waarde in Europees design van Nederlandse bodem.

Designers en productontwikkelaars

De ontwerpers van Leolux laten zich inspireren en vertalen al de verkregen impulsen naar nieuwe ideeën.
De designers en productontwikkelaars van Leolux gaan samen aan de slag om van de eerste schets een product te maken dat voldoet aan de criteria die Leolux aan een meubel stelt. De verschillende keuzes in materiaal, afmetingen, comfort, siertekens die in dit stadium worden gemaakt, zijn cruciaal voor de kwaliteit van een product.

Een kleine greep uit scala aan ontwerpers van Leolux: Frans Schrofer, Christian Werner, Beck Design en Studio Truly Truly.

Duurzaam design

Als vooruitstrevend Nederlands familiebedrijf vindt Leolux een schone productiewijze heel vanzelfsprekend. Dat is belangrijk voor de medewerkers, de omgeving waarin wordt geproduceerd en de natuur om iedereen heen.

Als Van der Wal Interieurs kunnen we ons in deze normen en waarden vinden en werken we graag met een merk dat duurzaamheid belangrijk vindt.

Advies nodig?

Heb je nog vragen of wil je Leolux liever in het echt ervaren?

Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom in Leerdam.

Veelgestelde vragen

Wat kost een Leolux bank?

De prijs van een Leolux bank kan erg variëren. Er zijn verschillende keuzes die u kunt maken op gebied van kleur en materiaal die invloed kunnen hebben op de uiteindelijke prijs.

We denken graag met u mee over de samenstelling van uw bank. Kom dan ook langs in onze showroom waar onze adviseurs voor u klaar staan.

Is Leolux een Nederland merk?

Leolux is een Nederlandse meubelfabriek. Het merk heeft meerdere verkoopkanalen in onder andere Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Productie van de Leolux meubelen vindt plaats in Venlo.

Is Pode van Leolux?

Pode is opgezet door de makers van Leolux. Het merk biedt net als Leolux hoogwaardige comfort.

Waaruit bestaat de Leolux collectie?

De collectie van Leolux biedt design meubelen die net even anders zijn en het zitten aangenaam maken. De meubelen van Leolux zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden vervaardigd door vakmensen.

Waar worden de meubelen van Leolux gemaakt?

Al meer dan 80 jaar maakt Leolux designmeubelen in Nederland. De fabriek van Lolux bevindt zich in Venlo (Limburg). In deze fabriek werken dagelijks ongeveer 350 mensen aan authentieke designmeubelen.

Wat kost een Leolux meubel?

Elk model van Leolux kan worden aangepast aan uw persoonlijke wensen. Voor uitgebreid advies en de ook daarbij horende prijzen kunt u langs komen in onze showroom waar onze adviseurs voor u klaar staan.